20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Kuřecí stehenní řízky na citronu a rozmarýnu

Název Množství a jednotka
kuřecí stehenní řízky 600 g
česnek 4 stroužky
bílé víno 100 ml
kuřecí vývar 250 ml
rozmarýn
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Kuřecí stehenní řízky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nesolíme ani nenaklepáváme. Ve větším kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřejeme olej a máslo a řízky opečeme dozlatova po obou stranách tak, aby se všechny kusy dotýkaly dna. K opečenému masu přidáme lžičku sušeného nebo 2 snítky čerstvého rozmarýnu, 4 stroužky prolisovaného česneku, osolíme, opepříme a ihned podlijeme bílým vínem. Počkáme, až víno přejde varem, přidáme vývar tak, aby maso bylo ponořené do poloviny a zakryjeme poklicí. Dusíme asi půl hodinky na mírném plameni doměkka, v případě potřeby podléváme troškou vývaru. Měkké maso vyjmeme, odložíme na teplé místo a do šťávy nastrouháme špetku citronové kůry a přidáme tři lžíce citronové šťávy. Stehenní řízky dáme na talíř a přelijeme šťávou. Podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.


 


RECEPTY

Placičky jako příloha do polévek

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Dáme do misky a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety v omáčce z lososa

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka (na tři litry vody dáme 3 rovné kávové... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí po sardsku

Postup: Jehněčí plec omyjeme, osušíme a pečlivě odblaníme. Maso na několika místech... zobrazit recept

RECEPTY

Švestková omáčka s uzeným masem

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky se zelím

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...